'Villeneuve naar Stefan GP'

Sally (Tessa)

Oud-wereldkampioen Formule 1 Jacques Villeneuve wordt in verband gebracht met Stefan Grand Prix, dat zeggen althans Duitse media. De Canadees zou al een contract hebben ondertekend bij nieuwe, het overwegend Servische team.

Stefan GP heeft al Kazuki Nakajima (voormalig rijder bij Williams) vastgelegd als coureur en Indiër Karun Chandhok als testrijder. Het team van Serviër Zoran Stefanovic heeft voor 2010 geen startbewijs, maar toch maakt het team zich op voor een debuut in de Formule 1.

Er is een overeenkomst gesloten met Toyota Motorsport en zijn er al containers vol spullen verscheept naar Bahrein. En nu zouden dus ook alle coureurs al bekend zijn, aldus Duitse media. Voor dat startbewijs is Stefan GP afhankelijk van de problemen bij US F1 en Campos Meta.

Als Villeneuve inderdaad gaat racen dit seizoen, zullen er in 2010 maar liefst vijf voormalige wereldkampioenen op de baan rijden. Want ook Jenson Button (2009), Lewis Hamilton (2008), Fernando Alonso (2005, 2006) en zevenvoudig kampioen Michael Schumacher (1994, '95, 2000, '01, '02, '03, '04) zullen in 2010 rijden.

Overigens zegt Chandhok op zijn Twitter-account dat hij nog niets getekend heeft. "Om dingen op te helderen: op dit moment is er geen overeenkomst met Stefan GP", schreef de Indiër. "Geloof me, als ik een bevestigde F1-deal gesloten zou hebben, zou ik het trots van de daken schreeuwen."

De inmiddels 38-jarige Villeneuve reed zijn laatste Formule 1-race in 2006 en ging daarna naar de NASCAR. Ook reed de Canadees twee keer in de 24 uur van Le Mans.