Loting kwartfinales FA Cup: Chelsea kan Manchester City treffen

Niels (DerMeister)

Bij de loting voor de kwartfinales van FA Cup is het lot van Chelsea verbonden aan de winnaar van het duel tussen Manchester City en Stoke City. Beide ploegen moeten nog op herhaling na het gelijkspel van zaterdag (1-1).

Mogelijk staat er dus een topper op het programma voor de kwartfinales tussen Chelsea en Manchester City. De ploeg van Roberto Mancini moet dan wel eerst zien af te rekenen met Stoke. The Potters dwongen zaterdag een replay af tegen het sterrenensemble van The Citizens. Ricardo Fuller hielp Stoke aan een gelijkspel.

Chelsea had zich eerder op de dag wel verzekerd van de volgende ronde. The Blues wonnen in Londen met 4-1 van Championship-club Cardiff City. De koploper in de Premier League was één van de weinige ploegen die zich direct wist te verzekeren van de kwartfinale. Aston Villa en Tottenham Hotspur moeten nog een extra wedstrijd spelen vanwege gelijke spelen.

Portsmouth wist dankzij Quincy Owusu-Abeyie de kwartfinale te behalen. De Nederlander was belangrijk voor Pompey in de 1-4 zege op Southampton. Portsmouth komt in de volgende ronde uit tegen Birmingham City. De kwartfinales worden gespeeld op 6 en 7 maart.

Loting kwartfinales FA Cup

Chelsea - Manchester City/Stoke City

Fulham - Bolton Wanderers/Tottenham Hotspur

Reading/West Bromwich Albion - Crystal Palace/Aston Villa

Portsmouth - Birmingham City