FA Cup: Crystal Palace houdt stand tegen Aston Villa

Niels (DerMeister)

Crystal Palace heeft de thuiswedstrijd in de achtste finale om de FA Cup gelijk gespeeld. De wedstrijd tussen de nummer negentien van de Championship en de nummer zeven uit de Premier League Aston Villa eindigde in 2-2. Crystal Palace kwam nog op voorsprong, Johannes Ertl maakte na een half uur de 1-0.

Tien minuten later werd de stand weer gelijk. James Collins werkte een pass van Stewart Downing binnen. Twintig minuten voor het fluitsignaal kwam Crystal Palace weer op voorsprong. Darren Ambrose tekende voor de treffer uit een vrije trap. Vlak voor eind kopte Stilian Petrov de 2-2 binnen en redde daarmee de eer van Aston.

Eerder op zondag plaatste Fulham zich voor de kwartfinales. Het team uit Londen was te sterk voor Notts County. Na dik twintig minuten speeltijd opende Simon Davies de score. Bobby Zamora zorgde voor de ruststand van 2-0. Na rust maakten Damien Duff en Stefano Okaka de beslissende treffers.

De wedstrijd tussen Bolton Wanderes en Tottenham Hotspur is onbeslist geëindigd. Beide teams kwamen een keer tot scoren waardoor ze nog een keer tegen elkaar moeten spelen om de kwartfinales te bereiken. Kevin Davies zette Wanderes tien minuten voor rust op voorsprong. Na rust kwam Tottenham op gelijke hoogte. Jeremaine Defoe maakte een treffer via de paal. Niet veel later kreeg Tottenham een penalty. De kans op de voorsprong werd niet benut door Tom Huddlestone.