FA Cup-held Owusu-Abeyie: "Ik ben een gelukkig man"

Niels (DerMeister)

Quincy Owusu-Abeyie was zaterdag de kleine verlosser tijdens het FA Cup-duel met Southampton. De aanvaller van Portsmouth viel in bij 0-0 en scoorde even later direct de openingstreffer. Daarna werd het nog zelfs 4-1.

"Het was een fantastische sfeer. Ik voelde me goed vandaag en ben blij met mijn doelpunt. Je moet snel nadenken als je de bal krijgt binnen het strafschopsgebied. Ik zag een klein gaatje in de verre hoek en slaagde erin de bal daar binnen te schieten", aldus de oud-Ajacied op de clubsite van Pompey.

De behendige rechtspoot, die wordt gehuurd van Spartak Moskou, ervaarde zelf de elektriciteit tijdens de derby met Leage One-club Southampton. "Het was een harde wedstrijd. Zij kregen veel kansen maar scoorden gelukkig niet. Ik kreeg de dag voor de wedstrijd al te horen dat het een belangrijke derby was, en dat bleek te kloppen. De sfeer was fantastisch en gelukkig kwamen wij als winnaar uit de strijd."

De jeugdinternational van Oranje is in zijn nopjes met het snelle bewijzen van zijn waarde. "Ik wilde keihard werken en het team op een goede manier helpen. De fans waren fantastisch en verdienden deze overwinning. Ik ben een gelukkig man."