Schotse rugbyspeler ondergaat nekoperatie

ChiefBigFoot

De Schotse rugbyspeler Thom Evans moest een nekoperatie ondergaan nadat hij vanmiddag tijdens het Six Nations-duel tussen Wales en Schotland hard in aanraking kwam met een verdediger van Wales. Volgens bondscoach Andy Robinson is het een ernstige blessure en zijn de ouders van Evans naar het ziekenhuis in Wales afgereisd.

De teamdokter van Schotland, James Robson, gaf uitleg over de situatie van de 24-jarige Schot. "Thom heeft een nekblessure van een dusdanige aard opgelopen dat een operatieve ingreep noodzakelijk was. Ondertussen kan hij zijn armen en benen al wel bewegen en hopen wij op een voorspoedig herstel."

Niet alleen Evans moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Ook Chris Paterson, die zijn honderdste interland speelde, kon de wedstrijd niet uitspelen. "Chris heeft schade opgelopen aan zijn rechternier tijdens een botsing in de eerste helft. Nader onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Paterson zal moeten overnachten ter observatie en bedrust nodig heeft om zijn herstel te bespoedigen," zei Robson.