Glock: "Virgin heeft een droge baan nodig"

Peterselieman

Virgin Racing kwam vandaag voor het eerst uit in een officiële Formule 1-test. Timo Glock reed op het natte circuit van Jerez slechts vijf ronden. Het team hoopt nu op een droge baan om met de VR-01 kilometers te maken en te kijken waar het op die moment staat.

"Vanwege het weer besloten we weinig te rijden. Het is nog maar onze eerste week en we hebben nog niet veel reserveonderdelen, dus als we nu zouden crashen, zouden we de komende tijd in de problemen raken. We hebben gewoon wat installatieronden gereden en slechts eenmaal een tijd neergezet. Zo op het eerste oog leek alles prima te werken en in de natte omstandigheden voelde de auto goed aan. Morgen zal het in ieder geval niet regenen, maar ik weet niet of de baan wel droog zal zijn," zei Glock tegen de pers.

Goede tijden mogen er volgens de Duitser nog niet verwacht worden. "We zijn realistisch genoeg om te weten dat we niet dezelfde snelheid als de topteams zullen hebben, dus ook in droog weer, ligt er niet zoveel druk op ons. Momenteel hebben we ook alleen nog een basispakket, al zal dat wel worden verbeterd voor de eerste race. Kilometers maken is nu het belangrijkste."