NAC niet verder met Zwaanswijk

Olga Kroeders

Patrick Zwaanswijk moet na dit seizoen vertrekken bij NAC Breda. De centrale verdediger hoeft niet te rekenen op een nieuw contract, zegt technisch directeur Earnest Stewart vandaag in dagblad BN/De Stem. De club wil de selectie verjongen en gaat daarom op zoek naar een vervanger voor de 35-jarige Zwaanswijk, die sinds 2005 voor de Brabantse club speelt.

Stewart houdt in de krant nog wel een slag om de arm. "Mocht het zo zijn dat we geen vervanger kunnen vinden, dan houden we de mogelijkheid open dat we alsnog met hem doorgaan, maar heel groot acht ik die kans niet." Zwaanswijk heeft wel een aanbieding gekregen in een andere functie verder te gaan bij de club, maar de voetballer heeft eerder aangegeven zijn spelersloopbaan graag nog met minimaal een jaar te willen verlengen.

Sinds zijn komst naar NAC kwam Zwaanswijk tot meer dan 150 competitieduels. De voormalig speler van FC Utrecht is ook dit seizoen een vaste waarde, maar heeft de pech dat de club nadrukkelijk voor de jeugd kiest. Kees Luijckx (23) werd al vastgelegd voor komend seizoen, terwijl ook Jens Janse (23) van Willem II op het verlanglijstje staat.

Zwaanswijk is niet de enige routinier die na dit seizoen moet vertrekken. Eerder kregen Ellery Cairo (31), Martijn Reuser (35) en Kurt Elshot (32) al te horen dat ze op zoek moeten naar een nieuwe club.