AA Gent en KV Mechelen op gelijke hoogte

Olga Kroeders

KV Mechelen en AA Gent werkten gisteren de eerste wedstrijd in de halve finale af van het Belgische bekertoernooi. In een aantrekkelijk schouwspel sloten beide ploegen af met een 2-2 stand.

Voor de gasten uit Gent begon de wedstrijd goed. Al na negen minuten konden de meegereisde supporters juichen. Het was de Sloveen Zlatan Ljubijankic die de 0-1 op het scorebord zette. Tien minuten voor de pauze was er wederom werk voor de man achter het scorebord. Ditmaal was het Kevin Geudens die de op dat moment verdiende gelijkmaker produceerde. Voor de thee zou er niet meer gescoord worden, maar al snel na de hervatting was het weer raak.

Het was Maxime Biset die de bal tegen de touwen werkte. De verdediging van Gent had de Mechelen-speler over het hoofd gezien, waardoor hij kon binnenschieten. Dat de gasten nog langszij zouden komen, leek na de tweede gele kaart van Mbaye Leye niet waarschijnlijk.
 
Toch zou de 2-2 nog op het scorebord komen via Elimande Coulibaly. De Senegalees met Belgische wortels wist de bal een draai mee te geven, waardoor Mechelen-sluitpost Wouter Biebauw geheel kansloos was. Hier zou het bij blijven, waardoor er in de return over twee weken nog van alles kan gebeuren.