Hiddink denkt serieus na over Nigeria

Niels (DerMeister)

Nigeria kan wel eens het nieuwe werkveld worden van Guus Hiddink. De zaakwaarnemer van de succescoach vertelde dit tegenover het Nigeriaanse Kick off Nigeria. Officieel benaderd is de oud-coach van PSV echter nog niet.

Nigeria ontsloeg afgelopen vrijdag bondscoach Shaibu Amodu. Ook zou Bayern München-coach Louis van Gaal op het verlanglijstje staan van de bond. Hiddink staat momenteel nog onder contract bij de Russische bond.

"Er is een nieuwe voorzitter bij de Russische bond en dat kan de situatie veranderen", aldus Hiddink’s zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen. "Hij heeft aanbiedingen van andere landen, die hopen dat de coach ze door het WK loodst."

"Eén daarvan is Noord-Korea", gaat Van Nieuwenhuizen verder. "Guus wilde aanvankelijk helemaal nergens heen, omdat hij zich niet met Rusland geplaatst had. Maar nu, met de nieuwe voorzitter, zou dat wel eens kunnen veranderen."

"Als, en ik zeg als, omdat we niet officieel benaderd zijn door de Nigeriaanse bond, we een dergelijke aanbieding krijgen, dan moeten we dat overleggen met de Russen", aldus Van Nieuwenhuizen. "Bij een overeenkomst zou Guus de situatie overwegen."