NOS laat NK marathon op natuurijs schieten

Olga Kroeders

De NOS besteedt morgen op tv niet rechtstreeks aandacht aan het NK marathon op natuurijs. Die wedstrijd wordt verreden op het Zuidlaardermeer.

De beslissing om het evenement door te laten gaan viel pas gisteren. Voor de omroep was het toen te laat om nog een 'NOS-waardige' uitzending op poten te zetten, aldus een NOS-woordvoerster vandaag. Later op de dag komt de omroep wel met een samenvatting en ook is er extra aandacht voor de schaatstocht in het Sportjournaal.

"We hebben gisteren nog voorgesteld aan de schaatsbond om de wedstrijd over het weekend te tillen, maar dat wilde de bond niet. Temeer omdat veel van onze 'schaatsmensen' al in Vancouver zitten was het voor ons op deze korte termijn niet mogelijk een rechtstreekse uitzending op poten te zetten die aan onze standaard voldoet", verklaart de zegsvrouw.

Vorig jaar vond voor het eerst sinds twaalf jaar weer een NK marathon op natuurijs plaats. Toen waren de Oostvaardersplassen het decor. Op het Zuidlaardermeer beginnen de vrouwen morgen om 08.30 uur. De mannen starten twee uur later, om 10.30 uur. De noordelijke regionale tv-zenders besteden in een gezamenlijke uitzending wel rechtstreeks aandacht aan het evenement.