Beroemde game-iconen naar Utrecht

Danny

De beroemde game-iconen Ian Livingstone, de geestelijk vader van Tomb Raider, en David Perry, de man achter Earthworm Jim, komen op 3 en 4 juni naar de Jaarbeurs in Utrecht om het Festival of Games 2010 bij te wonen.

Beide mannen komen over hun succesvolle verleden en toekomstplannen vertellen. Zo werkt Perry aan GAIKAI; een techniek waarbij games niet op een computer thuis draaien, maar op een server waarbij de beelden en het geluid via internet naar je toe worden gestuurd. Livingstone heeft ook genoeg te vertellen aangezien Eidos recentelijk door Square Enix is overgenomen.

Er komt volgens mede-programmeur Eric Bartelson daarnaast nog een derde gameheld naar Nederland: "We hebben nog een naam in de pijplijn. De maker van een wereldberoemde game die een inspiratie is voor tal van developers. Waarschijnlijk kunnen we hem volgende week bekendmaken."

Het Festival of Games bestaat uit een mix van diverse games-gerelateerde events en richt zich op ontwikkelaars, uitgevers en investeerders in de gamesindustrie.

Beroemde game-iconen naar Utrecht