Van Persie: "Mijn herstel ligt op schema"

Olga Kroeders

Robin van Persie raakte in november vorig jaar zwaar geblesseerd aan zijn enkel in een oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Italië. Zijn herstel verloopt naar eigen zeggen volgens schema. De aanvaller van Arsenal wordt in april terug op het veld verwacht.

"Momenteel kan ik zeggen dat mijn herstel volgens schema verloopt", zegt de 26-jarige Oranje-international tegenover The Sun. Door een harde tackle van Juventus-verdediger Giorgio Chiellini komt Van Persie sinds november al niet meer in actie. Van Persie is bezig aan zijn herstel en is al rustig in training. "Ik zou het team graag helpen in de competitie, en als we tegen die tijd nog niet uitgeschakeld zijn, ook in de Champions League."

Door de afwezigheid van Van Persie en Nicklas Bendtner zit manager Arsene Wenger met een probleem in de spitspositie. Hierdoor stond Andrey Arshavin in de spits in de verloren wedstrijd tegen Chelsea. Met negen punten achterstand op koploper Chelsea is de landstitel ver uit zicht. In de Champions League staat volgende week de wedstrijd tegen FC Porto op het programma.