Higuain kan verbeterd contract ondertekenen bij Real

Niels (DerMeister)

Real Madrid hoopt nog deze week met Gonzalo Higuain een sterk verbeterd contract overeen te komen. De Koninklijke wil de Argentijn voor lange tijd vastleggen om ook interesse uit de Premier League te voorkomen.

Higuain is dit seizoen bij Los Blancos uitgegroeid tot een van de sterkhouders in de ploeg van Manuel Pellegrini. De Argentijns international scoorde dit seizoen in verschillende competities veertien maal, waardoor hij vaak de voorkeur krijgt in de punt van de aanval boven aankoop Karim Benzema.

AS meldt dat Real vanwege zijn goede prestaties een nieuw contract voor hem klaar heeft liggen. Technisch directeur Jorge Valdano heeft aangekondigd de onderhandelingen met de vertegenwoordigers van Pipita komende week af te willen ronden.

De voormalig sterspeler van River Plate tekende bij zijn overgang naar Real een contract voor 6,5 jaar. Nu er kapers op de kust liggen, uit vooral de Premier League, wil Real hem een verbeterd contract aanbieden. Higuain onderstreepte zijn waarde zaterdag voor de nummer twee in La Liga door eenmaal te scoren in het gewonnen duel tegen Espanyol (0-3).