Kobayashi opgelucht dat hij nog een jaar F1 mag doen

Jan Willem (WEST)

Met twee sterke optredens tijdens de laatste twee Grand Prix in 2009 heeft Kamui Kobayashi er voor gezorgd dat hij zijn verblijf in de Formule 1 verlengt heeft met nog een jaar. Kobayashi verving in Brazilië en Abu Dhabi de geblesseerde Timo Glock

"Die twee races hebben alles veranderd. Ik wist dat de Formule 1 mogelijk moest zijn als ik hard zou werken en had mezelf dan ook goed voorbereid. Soms word je toekomst bepaald door toeval en omstandigheden.  Mijn enige mogelijkheid was ook eigenlijk om de Formule 1 in te gaan, want ik had geen budget om nog een jaar GP2 te doen," vertelde Kobayashi.

"Na Abu Dhabi begon ik te onderhandelen met Sauber, maar het probleem was dat het team op dat moment nog geen startbewijs had. Peter Sauber zei me dat ik geduld moest hebben en toen het startbewijs werd bevestigd, konden we het contract gauw ondertekenen", vervolgde hij. "Ik weet ook wat nu van me wordt verwacht: hard werken en professioneel zijn."

De Japanner kijkt uit na de samenwerking met Pedro de la Rosa. "Hij neemt erg veel ervaring mee uit zijn tijd bij McLaren. Hij weet hoe de auto ontwikkeld moet worden en ik moet over zijn schouder meekijken. We moeten samenwerken en samen de auto beter maken. Ik ben er zeker van dat we een geweldig team zullen vormen," besluit Kobayashi.