Horner: "F1 kan nog een fabrikant verliezen"

Peterselieman

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zegt dat als het verbod op de ontwikkeling van de motoren in de Formule 1 nog lang standhoudt dat er een fabrikant zou kunnen gaan vertrekken. De Brit doelt dan op Renault dat zijn team dit jaar wederom van krachtbronnen voorziet. Het Franse merk is na de gedeeltelijke verkoop minder aanwezig in de sport dit jaar.

Vorig seizoen was de Mercedes V8-motor de beste uit het veld, ondanks dat er geen ontwikkeling plaats mocht vinden. Renault mocht in de winter van 2008/2009 werken aan de krachtbron om deze meer gelijk te trekken met de andere teams. Voor dit jaar heeft Ferrari bekendgemaakt dat het de motor veel zuiniger heeft gemaakt.

Naast deze werkzaamheden waren er plannen om de motoren meer gelijk te trekken. Hierbij werd alleen een correctie naar beneden toegestaan, waardoor de Mercedes teruggetuned had moeten worden. Dit was ook de reden dat de fabrikanten niet tot een akkoord konden komen en het plan voor de aanpassing van de motoren van tafel ging.

De afgelopen jaren vertrokken al Honda, BMW en Toyota uit de sport, waardoor er met Mercedes, Ferrari, Renault en het teruggekeerde Cosworth nog maar vier fabrikanten over zijn. "Het zou een ramp zijn om nog een motorenfabrikant te verliezen omdat ze niet met de anderen kan concurreren," zei Horner tegen Auto Bild. "De regels voor het ontwikkelen van de chassis zijn zo strikt dat de motor een veel belangrijker rol dan normaal speelt."