Been wil met Feyenoord wedstrijden gaan domineren

Jeffrey

Feyenoord boekte donderdagavond op bezoek bij RKC Waalwijk een zuinige zege. Komende zondag tegen AZ moet het volgens Been een stuk beter wil het opnieuw winnen.

Het spel van Feyenoord tegen RKC sprak niet tot Beens verbeelding. "Als een tegenstander gegroepeerd speelt, hebben wij meestal nog niet de oplossing", analyseerde de trainer. "De opbouw zal sneller moeten. Daarnaast zullen we als het dan zo druk is in de as van het veld, het verschil aan de zijkanten moeten maken. Daar is voor Feyenoord nog veel winst te behalen."

Volgens Been zet zijn team dankzij de teamgeest en de weinige kansen die worden weggegeven resultaten neer. "Want we zijn niet zo ver gekomen door tegenstanders helemaal kapot te spelen. Soms lukt ons dat wel, maar naar mijn zin nog niet vaak genoeg. We willen er in de toekomst wel naartoe dat we wedstrijden helemaal gaan domineren. We willen met Feyenoord ook weer op basis van het vertoonde voetbal tot te top behoren."

Sekou Cissé en Jonathan de Guzman starten zondag weer in de basis. "Ik kan met deze selectie veel kanten op", vervolgt de coach. "‘Nu krijgt De Guzman weer de kans vanaf de aftrap. We weten allemaal dat hij geweldig kan voetballen. Een garantie is dat niet, maar ik hoop dat hij het gaat laten zien."

Been dacht tot slot dat het een 'interessante' ontmoeting zal worden. "Want hoe meer ruimte wij krijgen, hoe gevaarlijker we doorgaans zijn."