Bollegraf tevreden met spel FED-cup team

JJdJ1984

Het Nederlandse damesteam heeft vandaag verloren van Slovenië in de FED-cup. Toch is Manon Bollegraaf, de coach van het team, niet ontevreden over de wedstrijden die haar dames hebben afgewerkt. "Het is ongelooflijk goed wat Chayenne en Aranxta vandaag hebben gepresteerd".

"Ik heb vandaag zes uur lang strijd gezien op de baan," aldus Bollegraaf na het 2-1 verlies. "Chayenne speelde alsof ze dik in de top-100 staat, terwijl ze de nummer 397 van de wereld is. Na afloop kwam haar tegenstandster Katerina Srebotnik naar me toe en zei: Chayenne was vandaag te goed voor mij. En dat zegt een speelster die in 2008 nog de nummer twintig van de wereld was! Dat is een enorm compliment dat Chayenne in haar zak moet steken en mee aan de slag moet."

Ewijk verloor haar eerste enkelspel van Srebotnik waarna Aranxta Rus de zware opgave kreeg om Polona Hercog (nummer 63 van de wereld) te verslaan. De kopvrouw van Oranje kwam in de buurt maar moest uiteindelijk de overwinning aan haar leeftijdsgenote laten.