Lippi: "WK-selectie al bijna rond"

Niels (DerMeister)

Marcello Lippi vertelde tegenover FIFA.com dat hij al zeventien namen van Italiaanse spelers in zijn hoofd heeft die komende zomer waarschijnlijk meegaan naar het WK in Zuid-Afrika. De Italiaanse bondscoach is nog naar zes spelers op zoek om zijn 23-koppige selectie compleet te maken.

Lippi liet weten: "Ik heb de selectie al grotendeels in mijn hoofd. Zeventien spelers zijn zekerheden voor het wereldkampioenschap."

De zoektocht naar de overige zes spelers zal volgens de bondscoach lastig genoeg zijn: "Ik heb nog zes spelers nodig, maar heb ook nog vier maanden om daar een beslissing over te nemen. Het zal wel een lastige keuze worden, omdat Italië over minstens 35 spelers beschikt die van WK-niveau zijn."

Italië is tijdens het WK ingedeeld in groep F. Daarin zal de formatie van Lippi het op moeten nemen tegen Paraguay, Nieuw-Zeeland en Slovenië. Een speler die nog niet zeker is van een plaatsje selectie, is Alessandro del Piero. De speler van Juventus kampte met veel blessureleed en verloor daardoor zijn plekje bij de nationale ploeg. "Maar ik heb nog steeds het gevoel dat ik onderdeel uitmaak van het Italiaanse team", aldus del Piero.