Hiddink: "Ik neem de tijd voor een goede beslissing"

Jeffrey

Guus Hiddink weet nog niet precies waar hij volgend seizoen de scepter zwaait, maar voor de zekerheid gaat hij dit weekeinde wel voor de Russische bond naar Polen voor de loting van de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne.

Hiddink houdt een nieuw contract als Russisch bondscoach nog altijd open als één van de opties. Hij heeft echter nog niet met de nieuwe baas Sergey Fursenko gesproken.

"Fursenko's voorganger wilde met me doorgaan, de spelers wilden dat ik aanbleef, maar als de zaken nu anders liggen, hoor ik dat wel", aldus Hiddink in het Algemeen Dagblad. "Daar maak ik me niet zo druk om. Ik ga eerst komend weekeinde naar de loting in Warschau voor het EK van 2012. Rond die loting spreek ik de heer Fursenko ongetwijfeld."

"Voorlopig ben ik gewoon nog een half jaar in dienst bij de Federatie", zegt de Varssevelder. "Ik heb steeds gezegd dat ik de tijd neem om een goede beslissing te nemen. Iedereen weet dat ik gehecht ben aan het Russisch team. Ik werk nog steeds met die jongens en die kunnen rekenen op mijn volle aandacht."

De uitspraken van Hiddink komen naar buiten op de dag dat er opnieuw geruchten opsteken vanuit Liverpool. The Daily Mail meldt dat de Nederlander terug zou willen keren naar de Premier League en dat hij topfavoriet is bij Liverpool wanneer Rafael Benitez vertrekt.

Noord-Korea zou Hiddink naar verluidt ook graag aan het roer zien wanneer zij aantreden op het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika aankomende zomer.