Jupiler League clubs willen samenwerkingsverband met Ajax

Jeffrey

FC Omniworld hoopt opnieuw op een samenwerking met Ajax. Algemeen directeur Rien Timmer laat weten dat zijn club daarvoor openstaat. Ook AGOVV Apeldoorn ziet een samenwerking met de Amsterdammers wel zitten.

De Amsterdamse club had een verregaande coöperatie met Haarlem, maar daaraan is een eind gekomen door het faillissement van de Jupiler League-club.

Zowel FC Omniworld als AGOVV zou het gat dat Haarlem achterlaat willen opvullen voor de Amsterdammers, weet Voetbal International. De clubs uit de Jupiler League hebben weinig financiële middelen en kunnen profiteren van een samenwerkingsverband op sportief gebied. Zo stalde Ajax bij Haarlem enkele spelers en stuurde men er ook hulp op technisch gebied naar toe.

Vijf jaar geleden sloten Omniworld en Ajax al een dergelijke overeenkomst, maar daar is niet veel van terechtgekomen doordat Ajax vervolgens een partnerschap aanging met Haarlem. Omniworld heeft als voordeel dat Arie van Eijden, voormalig algemeen directeur van Ajax, commissaris is in Almere. AGOVV heeft daarentegen als voordeel dat het getraind wordt door oud-Ajacieden John van den Brom en Peter van Vossen.