'Laurent Blanc nieuwe bondscoach Frankrijk'

Jeffrey

Laurent Blanc, trainer van Girondins Bordeaux, heeft naar verluidt een akkoord getekend met Franse voetbalbond (FFF) om de nieuwe coach van Frankrijk te worden na het WK in Zuid-Afrika.

De felbekritiseerde huidige bondscoach Raymond Domenech zijn contract verloopt na het Wereldkampioenschap in Zuid Afrika. Wegens de slechte kwalificatiecampagne waar Frankrijk dankzij play-offs tegen Ierland doorheen kwam wordt er niet verwacht dat hij bij zal tekenen.

Jean-Pierre Escalettes, voorzitter van FFF, gaf eerder aan vier kandidaten te hebben voor de functie. Blanc stond op die shortlist onder andere met een andere oud-international Didier Deschamps, die nu nog Olympique Marseille coacht.

Volgens het blad Le Parisien is de 44-jarige Blanc echter de voornaamste kandidaat. De voormalig verdediger van Barcelona en Manchester United zou al gesproken hebben met Escalettes en had al een rendezvous met enkele andere hoge bestuursleden van de FFF dit jaar.

De wereldkampioen van 1998 kent grote succesen met Bordeaux. Hij doorbrak de hegemonie van Olympique Lyon afgelopen jaar en is dit jaar nog in de race voor alle titels.

Een officieel bericht rondom de bekendmaking van de nieuwe bondscoach van Frankrijk wordt nog voor het eind van het seizoen verwacht, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat dit al voor het eind van de lente zal gebeuren.