Tomasson: "Teleurstelling is goed teken bij Feyenoord"

Jeffrey

De teleurstelling na het gelijke spel bij Ajax getuigt volgens Jon Dahl Tomasson van de juiste mentaliteit. Het behaalde spelniveau van het bekerduel met PSV moet het streven zijn voor Feyenoord.

Feyenoord stelt zich niet meer tevreden met een punt tegen een topclub. De Deense spits zag de teleurstelling bij meerdere spelers na het gelijkspel tegen Ajax.

"We zijn niet langer blij met een punt tegen een andere topclub, omdat we bij PSV hebben bewezen dat we zulke wedstrijden ook kunnen winnen"
, aldus de 33-jarige aanvaller in Voetbal International. "Het zegt wel iets over de progressie die we hebben gemaakt. Deze mentaliteit hoort bij een topclub. Het niveau in de wedstrijd tegen PSV moet ons streven zijn."

Tomasson merkte ook op dat hij de club nog nooit zo rustig had meegemaakt. "Feyenoord is een oase van rust en ik geef toe: dat is wennen. In al die jaren bij de club was er altijd wel ruzie om transfers, sportieve prestaties, financiën, om weet-ik-veel waarover niet. Het leek wel een virus, maar momenteel is het anders. Er heerst een uitstekende sfeer op de club en dat is voor een groot deel de verdienste van de trainer. Mario Been zorgt voor rust in de tent."

De transferperiode zorgde nog wel voor enige onrust, maar ook dat is weer voorbij. "Zo'n transferwindow zorgt altijd voor spanning. Spelers worden onrustig, want het gaat over hun toekomst. Twee keer per jaar heb je te maken met die onrust, maar gelukkig kunnen we ons nu weer op het voetbal concentreren."