Vorm: "Bij rood had ik niet mogen klagen"

JJdJ1984

FC Utrecht ging gisteravond met 2-1 onderuit in Eindhoven bij PSV. De Domstedelingen eindigden het duel met tien man na tweemaal geel voor Sander Keller. Toch was Michel Vorm blij dat hij niet naar de kleedkamer werd gestuurd. Toen FC Utrecht in Eindhoven al met 2-1 achterstond, legde Vorm de doorgebroken Stanislav Manolev neer. De actie van de tweede doelman van Oranje werd niet bestraft.

"Hij brak door en ik zag de bal tussen ons vallen. Tijdens het uitkomen dacht ik: als ik dit maar haal. Maar ik was iets te laat", reageerde Vorm tegenover ELF Voetbal. "Hij tikte de bal langs mij en ik gleed door en raakte hem. Het was meer een botsing dat dan ik bewust op hem ingleed, hopelijk heeft Manolev er geen last van zijn knie aan overgehouden. Ik besef dat ik geluk heb gehad, had niet mogen klagen als de scheidsrechter rood had gegeven."

Na drie duels zonder treffer, scoorden de Domstedelingen weer eens. Het bleek niet genoeg, maar Vorm heeft hoop voor de toekomst. "Het geeft moed naar de volgende wedstrijd tegen Heerenveen."