Button: "Tijden zijn nog niet belangrijk"

Peterselieman

Wereldkampioen Jenson Button kwam gisteren voor het eerst met de McLaren MP4-25 in actie. De Brit reed op het circuit van Valencia de vijfde tijd en kwam in totaal tot 82 ronden. Hij zegt dat tijden er op dit moment er niet toe doen, omdat er met verschillende hoeveelheden brandstof is gereden en de coureurs nog maar één circuit gehad hebben.

"Je kunt wel zeggen dat Ferrari snel is, maar hoe snel weten wij nog niet," zei Button na afloop van zijn test waarin hij 1,5 seconde langzamer was dan Ferrari-coureur Fernando Alonso. "Zij kunnen die tijden niet rijden als ze niet competitief zijn, maar we weten niet met hoeveel brandstof ze rijden als ze een dergelijke tijd neerzetten. Hun langzamere runs, met vermoedelijk veel brandstof, zijn nog steeds redelijk snel, dus ik denk dat ze snel zijn."

"Maar het is nu niet goed om te denken wie er snel is of niet, omdat iedereen wel updates voor de eerste race heeft. Tijdens de volgende test kunnen we beter inschatten wanneer mensen met verschillende brandstofhoeveelheden rijden en hoeveel tien kilo doet. Dan kun je kijken wie er snel is en wie niet. Voor ons is het zaak om de auto te verbeteren."

De Brit heeft de derde en laatste testdag in Valencia gebruikt om te wennen aan het McLaren-team. "We hebben vandaag veel werk verzet en het was erg nuttig. Het zou mooi zijn geweest om nog wat meer te testen en aan de set-up te werken, maar deze test was meer bedoeld om te wennen aan de auto, het werken met team en het doen van alle checks die je normaal bij een eerste test doet."

"Dus het was erg nuttig, hoewel de ochtend zwaar was. We moesten veel veranderen aan de auto, maar ik zit nu prima en dat is goed. Ik voel me nu op mijn gemak in de auto en de hoogte is goed, wat belangrijk is voor je zelfvertrouwen," zei de Brit die denkt dat zijn team er bij de test volgende week in Valencia een stuk beter voor zal staan. Dat circuit lijkt veel meer op de Grand Prix-circuits dan Ricardo Tormo waar de coureurs deze hele week op gereden hebben.