Vieira is klaar voor debuut bij Manchester City

Jeffrey

De transfer van Patrick Vieira naar Manchester City was deze winter de opvallendste transfer in Engeland. Vieira is hersteld van een enkelblessure en kan niet wachten op zijn debuut.

De Fransman is niet zomaar van Milaan naar City gekomen. "Hopelijk kunnen we ons doel bereiken en de top vier halen. We komen steeds dichterbij Manchester United, het gat wordt steeds kleiner", aldus de middenvelder op de officiële website.

Vieria kampte al enige tijd met een enkelblessure, maar is nu hersteld. "Ik kijk er erg naar uit om weer in de Premier League te voetballen. Bij Inter heb ik de wedstrijden van City gevolgd. Ik heb een club gevonden die aan mijn verwachtingen voldoet. De toekomst voor City is fantastisch. Er lopen hier heel veel winnaars rond."

Patrick Vieira (35) maakte tussen 1996 en 2005 furore bij Arsenal. Met die club won hij in 1998 en 2002 de dubbel en hij was aanvoerder van het team dat in 2003-2004 ongeslagen kampioen werd. Zijn beslissende strafschop tegen Manchester United, waarmee hij Arsenal in 2005 de FA Cup bezorgde, was zijn laatste actie in het shirt van The Gunners. De geboren Senegalees vertrok naar Juventus, de club die hij een jaar later verruilde voor Inter.