Final Fantasy XIV waarschijnlijk ook voor Xbox 360

Kevin (Tappy78)

 

Eigenaren van een Xbox 360 die na Final Fantasy XI dachten dat zij het deze keer zonder een nieuwe online Final Fantasy moesten doen hebben waarschijnlijk geluk. In een recente vacature die door een medewerker van Square Enix is geplaatst staat namelijk aangegeven dat de aankomende Final Fantasy XIV niet alleen voor de Playstation 3 en PC gepland staat, maar ook voor de Xbox 360.

Dat de kans voor een Xbox 360-versie er in zat was niet geheel onwaarschijnlijk. Dit omdat Square Enix een aantal jaren geleden al aangaf dat zij bezig waren met een nieuwe online Final Fantasy voor de Xbox 360 en PC (toen nog onder de codenaam Rapture). Na deze onthulling was het eerder verrassend dat Square Enix op de E3 2009 aangaf dat FFXIV alleen voor de PS3 (en PC) ontwikkeld zou worden. SE heeft ook nooit toegegeven dat er geen mogelijkheid zou kunnen zijn voor een Xbox 360-versie.

Final Fantasy XIV Logo

Final Fantasy XIV wordt geregisseerd door Nobuaki Komoto. Hij heeft al eerder aan een aantal expansies van Final Fantasy XI gewerkt en spellen zoals Xenogears en Chocobo’s Dungeon 2. Dit is overigens wel zijn eerste (volledige) Final Fantasy als regisseur. Tevens zal deze Final Fantasy voor het eerst sinds lange tijd weer worden voorzien van de muziek van Nobuo Uematsu. De laatste Final Fantasy die hij solo componeerde was alweer een tijdje geleden, namelijk voor Final Fantasy IX uit 2001.

Wie denkt dat FFXIV meer van hetzelfde zal zijn, zal misschien lichtelijk verrast zijn dat het spel niet zal werken met levels en experience-punten, zoals we gewend zijn bij Final Fantasy XI en de meeste MMORPG’s. In plaats daarvan zal de nadruk van het spel liggen op wapens. Die zullen namelijk bepalen hoe het spel speelt en hoe uiteindelijk de gevechten verlopen.

Final Fantasy XIV staat nog steeds in de planning voor een gelijktijdige, wereldwijde release ergens dit jaar.