Scribblenauts meer dan een miljoen keer verkocht

Fabian (Pannenkoek3000)

Scribblenauts voor de Nintendo DS is sinds de release in september vorig jaar ruim een miljoen keer verkocht. Dat heeft Warner Bros Interactive bekendgemaakt middels een persbericht.

"We zijn enorm blij met het verkoopsucces van Scribblenauts dat we toeschrijven aan het innovatieve karakter van de game en de aantrekkingskracht die het heeft op gamers van alle spelniveaus," zei Martin Tremblay van Warner Bros Interactive.

Scribblenauts is exclusief op de Nintendo DS verschenen. De game draait om puzzels oplossen, met als doel een ster te pakken. Deze liggen op moeilijk bereikbare plekken en dus heb je allerlei objecten nodig om de vijanden te omzeilen en de ster te pakken. Deze objecten kan je krijgen door het woord, in het Nederlands, in te voeren via het touchscreen van de Nintendo DS. Op die manier kan je vliegen met een jetpack, rijden op een olifant of een muur kapot blazen met een tank.

Internationaal heeft Scribblenauts meer dan vijftig prijzen gewonnen, en nu zijn er een miljoen exemplaren van deze Nintendo DS-game verkocht.

scribble