Virgin-eigenaar Branson trots op team

Jeffrey

Eigenaar Richard Branson zegt genoeg redenen te hebben om trots te kunnen zijn op het team van Virgin Racing. Ze hebben allemaal samen hard gewerkt om te zorgen dat de auto nu al af is. Hiermee spreekt Branson voor het eerst openlijk zijn waardering uit.

De nieuwe auto -genaamd Virgin-Cosworth VR-01- werd vanochtend door het team gepresenteerd op de website. De auto is gehuld in het rood en zwart en is ontworpen door Wirth Research. De manier waarop de bolide is ontworpen is revolutionair, in plaats van het tradionele windtunnelwerk hebben ze dit keer gekozen voor computational fluid dynamics (CFD).

Na een shakedown op het circuit van Silverstone zal de auto volgende week zijn debuut maken op het Spaanse circuit van Jerez. Hiermee zal Virgin het eerste team zijn dat met zijn aankomende rivalen zal gaan testen.

Branson is duidelijk onder de indruk. "Wat een auto", verklaarde de miljardair tegenover autosport.com. "Nick en zijn ontwerpteam hebben geweldig werk geleverd en zij verdienen het dan ook om vandaag in de schijnwerpers te staan."

"Het is geweldig om onderdeel uit te maken van deze reis en om zo’n sterke geest aan het werk te zien. Volgende week zullen we afgerekend worden op onze snelheid op de baan, maar ik hoop niet dat het overschaduwt wat voor geweldig werk we geleverd hebben om in zo’n korte tijd dit team op te zetten."


Hoewel de Brit aangeeft geen enkel idee te hebben waar zijn team zich tegenover de concurrentie momenteel staat, laat hij toch weten het volste vertrouwen in zijn team te hebben.