Sluiter in kwalificaties ABN Amro-toernooi

Peterselieman

Raemon Sluiter heeft van Richard Krajicek een wildcard ontvangen voor deelname aan het kwalificatietoernooi van het ABN Amro World Tennis Tournament. De Rotterdammer krijgt gezelschap van Jesse Huta Galung die eveneens een wildcard ontving voor de kwalificaties van het ATP-toernooi. In het dubbelspel mogen dankzij een wildcard Robin Haase en Thiemo de Bakker gaan acteren.

"Het heeft wel iets romantisch om weer op zaterdag in Hal 1 van Ahoy aan de slag te gaan. In ieder geval zal ik supergemotiveerd aan de start verschijnen, want ik wil niets liever dan mij kwalificeren voor 'mijn toernooi'," zei Sluiter die zelf in 2003 in de finale van het toernooi stond.

Komende vrijdag zal de loting in Ahoy' plaats gaan vinden, waarna de kwalificaties zaterdag van start gaan. Volgende week zal in Rotterdam het hoofdtoernooi afgewerkt gaan worden. Vier spelers uit de mondiale top tien van de tennisranglijst zullen aanwezig zijn. De verliezend finalist van vorig jaar Rafael Nadal is hier niet bij, omdat hij met een knieblessure afgezegd heeft.