Massa erg blij na eerste testdag

Peterselieman

Ferrari-coureur Felipe Massa reed vandaag op het circuit van Valencia de snelste tijd in de eerste wintertest. De Braziliaan mocht de eerste meters met de nieuwe F10 rijden om zo een vergelijking te kunnen maken tussen de huidige auto en de F60 die vorig jaar gebruikt werd. Massa reed 102 ronden met de F10 en klokte een tijd van 1:12,574.

"Ik ben erg blij over hoe het vandaag verlopen is," zei Massa na afloop van de test. "We hebben goed gewerkt en reden vele kilometers zonder problemen. De eerste indruk van de auto is erg goed: hij is makkelijker te rijden dan de F60, we kunnen beter werken aan de set-up en er is veel meer grip, waardoor het fijner is om er mee te rijden."

"Tuurlijk is het nog vroeg om te oordelen, maar het is een goede start. De snelste rondetijd zegt me niets, maar het is altijd goed om bovenaan te staan. Ik ben tevreden. Het is goed om samen met de anderen weer onderweg te zijn en te zien dat er niets veranderd is. Ik heb meer dan 100 ronden gereden en ik kon zowel fysiek als mentaal nog wel 100 ronden rijden. We hebben met verschillende hoeveelheden brandstof gereden en de auto was onder alle omstandigheden goed in balans, dus dat is bemoedigend."