Sony reageert positief op iPad

Niels (Rossdale)

Na de reactie van Nintendo, kan een reactie van een andere grote speler op de portable gamesmarkt natuurlijk niet uitblijven. John Koller van Sony Computer Entertainment America heeft tegenover de Wall Street Journal gereageerd op de onthulling van de iPad, meldt Edge Online. Koller ziet de komst van de iPad als iets positiefs. Het zou de verkoop van de PSP kunnen bevorderen.

"Apple's intrede in de wereld van draagbare gamewereld is een positieve ontwikkeling voor Sony. Wanneer mensen een diepere, rijkere spelcomputer willen, zullen ze beginnen te spelen op een PSP", meent Koller.

De meest populaire draagbare spelcomputer is nog altijd de Nintendo DS en diens jongere broertjes, de DS Lite en DSi. Binnenkort verschijnt ook nog eens de Nintendo DSi XL op de markt, waarmee Nintendo aangeeft haar grip op de markt niet te willen verliezen.

Ondertussen klopt concurrent Sony hard op de deur. Na een relatief tegenvallende verkoop zit de PSP in de laatste weken in de lift. Vooral in Japan verkoopt dat PSP ontzettend goed dankzij de release van enkele grote games.