Lodeiro nog niet in actie tegen Roda JC

Niels (DerMeister)

Komende woensdag zal Ajax het in de eigen Amsterdam ArenA opnemen tegen Roda JC, maar de Amsterdamse ploeg kan nog geen beroep doen op hun nieuwe aankoop Nicolas Lodeiro. De Uruguyaan is nog in afwachting van een verblijfsvergunning.

Lodeiro zit nog in de Uruguyaanse hoofdstad Montevideo. Daar wacht hij op antwoord van de Nederlandse ambassade wanneer hij zijn verblijfsvergunning zal krijgen. Een werkvergunning heeft de land- en ploeggenoot van Luis Suárez inmiddels wel binnen.

Vorige week tekende Lodeiro een contract van 2,5 jaar bij Ajax. Trainer Martin Jol hoopt nu dat hij zijn nieuwste aanwinst komende zondag in de wedstrijd tegen FC Twente wel kan laten debuteren.

De kans is klein dat Ajax naast Lodeiro nog een aankoop zal doen. Transfers van Khalid Boulahrouz en Gergely Rudolf werden door de directie van de Amsterdamse ploeg wegens te weinig geld tegengehouden.

De huidige nummer drie van de Eredivisie leende wel een paar spelers uit. Daley Blind (FC Groningen), Jeffrey Sarpong (NEC), Dario Cvitanich (CF Pachuca), Mitchell Donald (Willem II) en Bruno Silva (Internacional) zullen het seizoen afmaken bij een andere club.