Van Nistelrooy: "Ik zit op tachtig procent"

Niels (DerMeister)

Ruud van Nistelrooy zag afgelopen weekend zijn nieuwe club Hamburger SV met 1-1 gelijkspelen tegen VfL Wolfsburg. De Nederlandse spits was onder de indruk van zijn nieuwe supporters en teamgenoten.

"De sfeer in het stadion was geweldig"
, sprak Van Nistelrooy zondag tegen Bild. Van Gol is blij met het resultaat van zijn nieuwe team. "Complimenten aan mijn collega’s. Ze hebben hard gestreden en niet opgegeven. Het is belangrijk dat we niet verloren hebben."

Van Nistelrooy hoopt komend weekend zijn debuut te maken voor HSV. De club uit Hamburg speelt dan tegen 1. FC Köln. "Ik zal dinsdag met de groep gaan meetrainen, maar ik wil niets overhaasten. Dat is beter. Ik wil eerst weer helemaal fit zijn."

De spits had afgelopen weekend al mee kunnen spelen tegen Wolfsburg. "Het is kiezen tussen je hart en je verstand. Als ik mijn hart gevolgd had, dan had ik tegen Wolfsburg al gespeeld. Maar het gaat goed met me, ik ga stap voor stap vooruit. Ik denk dat ik nu op tachtig procent zit. De trainer zal me alleen brengen als ik honderd procent ben."