Ook individuele prijzen Afrika Cup voor Egypte

Niels (DerMeister)

Naast de eindzege in het toernooi om de Afrika Cup, heeft Egypte ook individueel bijna alle prijzen op haar naam geschreven.

Ahmed Hassan werd verkozen tot beste speler van het toernooi. Beste keeper van de Afrika Cup werd Essam El Hadary.  Mohammed 'Gedo' Nagy werd tot ontdekking van het toernooi benoemd. Ook Kwadwo Asamoah viel in de prijzen. De Ghanees werd benoemd tot sportiefste speler van het toernooi. Tevens werd hij ook topscorer van het Afrikaanse voetbalevenement.

Vooral de prestaties van Hassan en Gedo waren opvallend. Hassan, met zijn 34 jaar en 172 interlands de meest ervaren Egyptenaar, speelde ook afgelopen maand nog altijd een grote rol bij de totstandkoming van de eindzege. De 24-jarige Gedo werd op het laatste moment bij de selectie gehaald, speelde op het toernooi voornamelijk als invaller in totaal slechts 150 minuten en wist daarin maar liefst vijf keer het doel te treffen.

Egypte is ook hofleverancier in het elftal van het toernooi. Essam El-Hadary, Wael Gomaa, Ahmed Fathi, Ahmed Hassan en Mohamed Zidan hebben allen een basisplaats veroverd in deze selectie.