Valverde ontslagen bij Villarreal

Niels (DerMeister)

Villarreal heeft Ernesto Valverde de laan uitgestuurd vanwege de tegenvallende resultaten onder zijn leiding. Het ontslag volgde direct op een nieuwe nederlaag zondagavond tegen Osasuna (0-2). El Submarino Amarillo staat op dit moment negende in La Liga.


Valverde werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Manuel Pellegrini, die jarenlang goed presteerde met Villarreal. Pellegrini vertrok naar Real Madrid.

Villarreal begon teleurstellend dit seizoen. Valverde zat daardoor al op de wip, maar overleefde het rumoer onder de achterban dankzij de overwintering in de Europa League. Na enkele zeges in competitie klom de ploeg vervolgens richting de middenmoot. Maar na de nederlaag tegen Osasuna zag het bestuur van Villarreal geen reden meer met Valverde door te gaan.

Michael Laudrup wordt genoemd als mogelijke opvolger van de Spanjaard.  De 45-jarige Deen stond een half jaar geleden ook al in de belangstelling van Villarreal. De oud-speler van Ajax zit op dit moment zonder club na zijn vertrek bij Spartak Moskou. Laudrup was eerder trainer bij Getafe en Brøndby IF.