Okken niet naar WK indoor

Peterselieman

Arnoud Okken heeft zich vandaag voor het WK indooratletiek in Doha geplaatst. De specialist op de middellange afstanden finishte vandaag in Karlsruhe in een tijd van 1.48,15 waarmee hij onder de limiet van 1.48,50 bleef. De race werd gewonnen door de Rus Yuri Borzakovski in 1.45,94.

Toch gaat hij half maart niet naar de Verenigde Arabische Emiraten afreizen. "Het doel dit jaar is toch de Europese kampioenschappen in de buitenlucht in Barcelona. Ik wil geen risico nemen met mijn achillespees. Als ik Doha zou doen, kom ik toch gauw op negen indoorwedstrijden. Dat is wat veel. Ik ben eindelijk helemaal blessurevrij. Dit geeft me in elk geval veel voldoening. Ik kon 600 meter heel goed mee. Ik mis alleen wat wedstrijdhardheid om aan het eind mee te springen," zei Okken.

Van de Nederlanders kwam ook Marcel van der Westen in actie. Hij liep in de series van de 60 meter horden een tijd van 7,81 seconden waarmee hij strandde. De Tsjechische aanvoerder van de wereldranglijst Petr Svoboda won de wedstrijd in 7,50 seconden. De Antilliaan Churandy Martina werd vijfde op de 60 meter vlak in 6,68 seconden. De winnaar werd de Jamaicaan Lerone Clarke in 6,64 seconden.