Petrov tweede coureur bij Renault

Peterselieman

Het Formule 1-team van Renault heeft bekendgemaakt dat Vitaly Petrov de tweede coureur zal worden. Hij is de eerste Rus die in de Formule 1 zal gaan rijden. Bij het Franse team wordt de Pool Robert Kubica zijn teamgenoot.

"De winter was voor mij erg lang, vooral omdat de ene na de andere coureur een contract tekende. Toch heb ik altijd geweten op een dag zelf aan de beurt te zijn en nu wordt dit dankzij Renault F1 realiteit," zei een dolgelukkige Petrov. "Toen ik in 2003 in de Formule Renault reed had ik niet gedacht om ooit voor Renault F1 te mogen rijden. Mijn droom komt uit vandaag en ik sta te popelen om plaats te nemen in de bolide en mijn eersten ronden in de Formule 1 te gaan rijden. Dit is fantastisch."

"Ik wil zoveel mogelijk leren van dit geweldige team en van Robert. Ik ben erg trots deel te mogen uitmaken van het Renault F1 Team en ik ga mijn best doen. Pas in de tests kunnen we kijken waar de R30 de strijd met de concurrentie aan kan, dus het is lastig om te praten over doelstellingen. Ik wil proberen zo dicht mogelijk bij Robert in de buurt te blijven en hoop regelmatig in de punten de eindigen."