Sauber presenteert de C29

Peterselieman

Het BMW Sauber Formule 1 Team heeft vandaag op het circuit van Valencia haar auto voor het seizoen 2010 gepresenteerd. De Zwitserse renstal presenteerde de C29 op het circuit Ricardo Tormo waar morgen de Formule 1-test van start gaat. Pedro de la Rosa en Kamui Kobayashi zullen de bolides gaan besturen.

"De laatste maanden zijn erg heftig voor ons geweest," zei teambaas Peter Sauber. "Eerst moesten we he team redden en daarna de toekomst van het team veilig stellen. De voorbereidingen voor de auto van 2010 gingen ondanks alle turbulentie gewoon sinds de lente van 2009 volgens plan door. We hebben een lange traditie van jonge talenten te koppelen aan een ervaren rijder en deze benadering heeft ons veel succes gebracht. Pedro heeft vele jaren op het hoogste technische niveau gewerkt voor een topteam en daar kunnen we van profiteren. De jonge Kamui heeft ons veel te bieden en met name in Abu Dhabi was ik onder de indruk van hem."

De la Rosa is blij dat hij na zoveel jaar testcoureur te zijn geweest bij McLaren nu weer kan racen. "Eindelijk. Ik heb de competitie op de baan gemist. In de tussentijd heb ik zowel op het technische als het systeemvlak veel geleerd en nu wil ik die kennis overdragen op het team."

Kobayashi kan na zijn twee races voor Toyota niet wachten om aan zijn eerste volledige F1-seizoen te beginnen. "Ik ben er erg blij mee dat Peter Sauber zoveel vertrouwen in mij heeft en ik ben van plan hem niet teleur te stellen. Mijn doel is om hem aan het einde ook trots op mij te laten zijn."

De beide rijders zullen het seizoen met de Sauber C29 gaan rijden. De bolide kenmerkt zich door een langere wielbasis vanwege de mee te nemen hoeveelheid brandstof. De auto heeft een hoge scherpe neus, terwijl aan de achterzijde de haaienvin duidelijk zichtbaar is. Verder zijn de sidepots opvallend qua design. Tenslotte is de C29 uitgerust met een complete aandrijflijn van Ferrari.

Sauber C29

Sauber C29

Sauber C29
De Sauber C29