Contador: "Tien kandidaten voor Tourzege"

Peterselieman

Vandaag werd de Astana-ploeg voor het jaar 2010 aan het publiek gepresenteerd. Kopman van deze Kazachse formatie is Alberto Contador. De Spanjaard wil dit jaar opgaan voor zijn derde zege in de Tour de France, maar beseft dat hij af moet rekenen met tien potentiële Tourwinnaars.

"Ik ben zeker niet de enige favoriet dit jaar. Natuurlijk behoort Lance Armstrong tot mijn rivalen, maar ik denk dat een groep van acht tot tien renners een slag naar de eindzege in de Tour probeert te doen. Lance is niet mij enige zorg," zei Contador vandaag vanuit Wenen. Hij zegt beter te zijn dan ooit. "Ik ben echter een stuk rustiger geworden."

De Spanjaard moet het doen met 26 teamgenoten: dertien Kazachen, zes Spanjaarden, drie Italianen, twee Australiërs, een Sloveen en een Oekraïener. Bekendste namen zijn Alexandre Vinkourov en Óscar Pereiro Sio. Hij raakte wel Armstrong, Andreas Klöden en Levi Leipheimer kwijt die allen naar Team Radioshack verkasten. Daarom is de vraag ook of Astana goed genoeg om haar kopman aan de zege in de Tour te helpen. Op 25 juli zal de wereld het weten.