Vertonghen: "Winstkansen Feyenoord en Ajax gelijk"

Niels (DerMeister)

Een slechte generale belooft een goede uitvoering. Ajax zal zich in de aanloop naar de Klassieker met Feyenoord vasthouden aan deze uitdrukking. Het spel tegen NEC (3-2) was niet goed, maar de Amsterdammers gingen door. Verdediger Jan Vertonghen kijkt uit naar zondag, al baalt hij dat er geen Ajax-fans zullen zijn in De Kuip.

Door de vijfjaarsregeling die de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam hebben ingevoerd, zullen er voorlopig geen bezoekende fans aanwezig zijn tijdens de onderlinge duels. "Dat vind ik echt heel jammer", zegt Vertonghen in gesprek met Goal.com. "Ook als Feyenoord in Amsterdam speelt, mis je de bezoekende fans. Ik denk dat iedereen dat wel vindt."

Ajax lijkt Feyenoord op een gevaarlijk moment te treffen. De ploeg van Mario Been speelde zondag weliswaar nog gelijk tegen VVV-Venlo (1-1), maar tegen PSV in de beker werd het voetballend vermogen getoond (0-3). Vertonghen: "Het zijn de wedstrijden van het seizoen. De zege op PSV is een teken dat ze goed bezig zijn. Feyenoord draait dit seizoen goed en spelen bovendien thuis. Onze kansen? Ik denk fifty-fifty."

"Toch is het ook mogelijk om daar te gaan winnen", vervolgt de Belg, donderdagavond nog zwoegend. "We maakten de verkeerde keuzes tegen NEC. Tegen tien man mag je eigenlijk geen kansen weggeven, maar dat deden we wel. Elke tegengoal reken ik mezelf aan, want er gaat dan altijd wel iets fout."

De terugkeer van Suárez, hij ontbrak in de beker, geeft Vertonghen echter houvast. "Luis is gewoon heel belangrijk voor ons. Zijn gedrevenheid en opportunisme nemen ons allemaal mee."

Het duel in Rotterdam begint zondagmiddag om 12.30 uur en staat onder leiding van Pieter Vink.