Financieel overzicht Microsoft

Yngwie

In het financieel overzicht dat Microsoft heeft vrijgegeven is te lezen dat ze in het afgelopen kwartaal 5,2 miljoen Xbox 360's verscheept hebben waardoor het totaal sinds de release in 2005 op 39 miljoen komt te liggen. Die 5,2 miljoen is een prima resultaat, hoewel het wel 13% lager ligt dan in dezelfde periode vorig jaar toen er nog 6 miljoen verscheept werden.

Qua financiële nummers over het afgelopen jaar uit zich dit tevens in een daling van 12% in de verkopen van de gehele Entertainment and Devices Division tot een totaal van 2,9 miljard dollar. Wel is de winst gestegen tot 375 miljoen dollar, ruim hoger dan de 130 miljoen van vorig jaar. De inkomsten uit de verkoop van games lag iets lager, maar wel is er meer geld binnengestroomd via Xbox Live abonnementen, wat voor een groot gedeelte toe te rekenen is aan de online matches van Modern Warfare 2. Op dit moment heeft Xbox Live 23 miljoen leden.

De winst is mede hoger uitgevallen doordat Microsoft 478 miljoen dollar op kosten heeft kunnen besparen door het goedkoper produceren van de Xbox 360 en tevens minder geld uit te geven aan marketing en ook door mensen te ontslaan in de research- en development afdeling.