Ferrari presenteert de F10

Peterselieman

Ferrari heeft vandaag in haar hoofdkwartier in Maranello haar bolide voor het seizoen 2010 gepresenteerd. De F10 zal het team dit seizoen de wereldtitel op moeten gaan leveren. Felipe Massa zal komende maandag op het circuit van Valencia de eerste officiële testkilometers met de auto gaan maken.

De auto is compleet opnieuw ontworpen om maximaal van de nieuwe regels te kunnen profiteren. Zo moet het minimumgewicht van de auto 620 kilo bedragen, de benzinetank groter zijn en is het Kinetic Energy Recovery System vrijwillig uitgebannen. Daarom heeft het team op alle fronten hard gewerkt om na een minder jaar met de F60 met de nieuwe F10 wel succes te boeken.

Opvallend aan de nieuwe auto is de kleurstelling. Door de nieuwe sponsor Santander zijn de voor- en achtervleugel wit gekleurd. De voorvleugel is hoger geworden, terwijl de auto zelf door de grotere benzinetank langer is dan zijn voorgangers. Daarnaast is de volledige achterzijde van de auto aangepakt is om optimaal gebruik te maken van de dubbele diffuser. Tenslotte is ook de motor aangepakt, zodat deze zuiniger is zonder aan kracht in te boeten.

Ferrari F10

Ferrari F10

Ferrari F10

Ferrari F10