[NFL] Uitslagen Championship play-offs

Matthias (Veritaz)

De Indianapolis Colts en de New Orleans Saints zullen het dit jaar tegen elkaar opnemen in de Super Bowl. De Colts wisten de titel in de AFC te veroveren door de New York Jets te verslaan, terwijl de Saints in de NFC de titel pakte door langs de Minnesota Vikings te glippen.

De Colts moesten het opnemen tegen de Jets, die de verrassing van dit jaar, en het leek er in de eerste helft op dat de Jets wederom voor een stunt gingen zorgen. Touchdowns van de rookie Mark Sanchez naar Braylon Edwards en Dustin Keller zorgden voor een voorsprong van 17-6 voor de Jets, die later in de helft nog wel een touchdown van de Colts moesten toestaan. Men ging de rust in met een stand van 17-13.

In de tweede helft was het echter Indianapolis wat de klok sloeg. Peyton Manning liet zien waarom hij voor de vierde maal de meest waardevolle speler van de NFL was en leidde zijn team naar de overwinning. Touchdowns naar Pierre Garcon en Dallas Clark zorgen uiteindelijk voor een stand van 30-17 en de winst voor de Colts.

De Saints hadden de kans om voor de eerste maal in hun bestaan naar de Super Bowl te gaan. Dan moesten ze wel afrekenen met de Vikings en dat lukte pas in de verlenging. In een zeer gelijk opgaande strijd trokken de Saints pas in de extra tijd aan het langste eind. Nadat beide teams 28 punten hadden vergaard kregen de Saints de kans om met een fieldgoal de wedstrijd te beslissen en dat lukte. Garrett Hartley was de held, want hij schoot de bal tussen de palen en zorgde ervoor dat New Orleans een trip naar Miami kan boeken.

Super Bowl 44 wordt gespeeld op zondag 7 februari om half zeven plaatselijke tijd.