[NHL] Hurricanes niet langer slechtste team in NHL

Denny (nyny83)

De Carolina Hurricanes worden niet langer als het slechtste team in de NHL beschouwd. Die eer is nu voorbehouden aan de Edmonton Oilers. De Hurricanes wonnen gisteren namelijk met maar liefst 5-1 van de veel hoger aangeslagen Boston Bruins. Man van de wedstrijd werd Jussi Jokinen met een goal en een assist.

Voor goalie Cam Ward was er nog een reden voor een feestje. De goalie behaalde een recordaantal overwinningen voor de Hurricanes. Hij moest daarvoor aardig zijn best doen, want de Bruins vuurden 28 schoten op doel af waarvan hij er 27 wist tegen te houden. Het was de 131ste overwinning voor Ward, waarmee hij Arthurs Irbe passeert als goalie met de meeste overwinningen voor de Hurricanes. Het knappe hiervan is dat Ward pas 25 jaar oud is en dus nog vele jaren te gaan heeft. "Je kan het niet in je eentje, in al deze overwinningen had het team een groot aandeel. Ik hoop dat ik nog veel overwinningen aan dit record kan toevoegen", aldus de kersverse recordhouder.

In de eerste periode gingen de teams gelijkop, maar een fout van de Bruins bracht de puck bij Jokinen. Deze kon afleggen op Ray Whitney die met een backhander kon scoren na een krappe acht minuten speeltijd. Jokinen zorgde vervolgens voor een flinke boost voor het zelfvertrouwen voor zijn team in de powerplay. Hij gaf een pass achter zijn rug om aan de op het net af schaatsende Eric Staal die vervolgens eenvoudig kon binnentikken. Omdat Bruins-verdediger Matt Hunwick tijdens deze aanval ook nog een straf kreeg voor haken kwamen de Hurricanes nogmaals in een powerplay-situatie. Alhoewel er hieruit niet gescoord werd gebeurde dit wel drie seconden nadat de powerplay was afgelopen. Jokinen was ditmaal zelf degene die de trekker overhaalde. Brandon Sutter vergrootte de malaise van de Bruins door er 4-1 van te maken uit een pass van Whitney. Dit was het sein om goalie Tim Thomas, die slechts elf van de vijftien schoten op doel tegenhield, te vervangen voor Tuukka Rask.

In de derde periode werd verwacht dat de Bruins furieus uit de startblokken zouden komen om alsnog overtime of de overwinning te forceren. Na slechts vijftien seconden spelen lag de puck echter al achter Rask. Chad Larose scoorde uit een pass van Brandon Sutter. De Bruins gunden goalie Cam Ward echter geen shutout, want na negen minuten spelen scoorde David Krejci de 5-1. De Bruins waren de gehele periode de bovenliggende partij, maar verder wisten zij niet meer te scoren waardoor dit de eindstand bleef.

Uitslagen NHL

Carolina Hurricanes - Boston Bruins 5-1
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 1-2
Colorado Avalanche - Dallas Stars 4-0