Monaco verslaat Lyon, PSG verder in Franse beker

Niels (DerMeister)

Olympique Lyon is uitgeschakeld in de Coupe de France. AS Monaco bleek in het Franse bekertoernooi in eigen huis te sterk voor de ploeg van Claude Puel. Paris Saint-Germain wist wel door te dringen tot de volgende ronde ten koste van een derde divisionist.

Lyon kwam in Monaco nog wel op voorsprong. Verdediger Jean Alain Boumsong bracht de bezoekers aan de leiding. Maar kort na rust ging het mis bij de mannen van Puel. De Braziliaan Nene scoorde vijf minuten na rust de gelijkmaker namens  Monaco, dat steeds meer grip kreeg op de Franse topploeg uit Lyon.

De Monegasken kregen vele kansen en wisten een kwartier voor tijd de beslissende voorsprong te creëren. De Zuid-Koreaan Chu-Young Park scoorde de 2-1 en velde daarmee het vonnis over het dit seizoen wisselvallig acterende Olympique Lyonnais.

In Parijs won Paris Saint-Germain zonder weinig moeite van derde divisionist Evian Thonon Gaillard. Mevlut Erdinç was met twee treffers belangrijk voor PSG in het eerste uur. Kevin Berigaud deed nog iets terug voor de bezoekers. Maar verder dan een eretreffer kwam de ploeg niet. Guillaume Hoarau bepaalde de eindstand op 3-1.


Uitslagen Franse beker zondag:

Thuis Uit Uitslag
AS Monaco * Olympique Lyon 2-1
Paris Saint Germain * Evian Thonon Gaillard (3) 3-1
Saint Etienne * Lorient 4-1
Mulhouse (4) Guingamp (2) * 0-1
SA Thiers (5) AS Nancy * 1-1 (pen)