Van Dommelen krijgt contractvoorstel uit Finland

Michel (methodmich)

Alexander van Dommelen, middenvelder van zaterdaghoofdklasser Barendrecht, krijgt een contractvoorstel van de Finse profclub FC Haka. Van Dommelen was afgelopen week op stage in Finland en maakte daar een goede indruk. Deze week krijgt hij een aanbieding van de Finnen, waarna hij zal beslissen of hij de overstap zal maken.

De 23-jarige Van Dommelen, die in de jeugd van FC Dordrecht speelde, is dit seizoen gedeeld topscorer van de Hoofdklasse A van de zaterdagamateurs. Net als Benjamin Martha van RVVH maakte de aanvallende middenvelder van Barendrecht tien goals. Van Dommelen, in het verleden ook amateurinternational, had daar slechts tien duels voor nodig. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen bij Barendrecht en had al overeenstemming bereikt over zijn aanblijven komend seizoen.

Mocht Van Dommelen, die eerder ook voor DOTO speelde, besluiten om prof te worden in Finland, dan zal hij Barendrecht dus tijdens dit seizoen verlaten. Het nieuwe seizoen in Finland begint immers in april. FC Haka speelt op het hoogste niveau en werd vorig seizoen zesde. De club werd negen keer landskampioen.