Pantelic richt zich op bekerwedstrijd tegen NEC

Jeffrey

Marko Pantelic raakte op het trainingskamp van Ajax in Portugal geblesseerd aan zijn hamstring. Hij hoopte alweer te kunnen spelen tegen NAC Breda, maar die wedstrijd kwam te vroeg. Ook de competitiewedstrijd tegen AZ haalt de Serviër niet, waardoor hij zich richt op het treffen met NEC in de kwartfinale van de beker.

"Als het aan mij zou liggen, zou ik altijd willen spelen", zegt Pantelic op de clubwebsite van Ajax. "Maar er komt meer bij kijken. De beslissing wanneer ik weer fit genoeg ben, moeten we met elkaar maken. Wat is goed voor het team? Wat is goed voor mezelf? Die keuze maak ik niet alleen. Het gaat om de club, niet om mij."

Vrijdag trainde Pantelic mee met de groep. "Het ging vanochtend weer beter dan gisteren. Elke dag gaat het beter. Het is hard werken, maar het levert ook veel op. Alle reden dus om blij en trots te zijn. En natuurlijk een beetje moe.”

Pantelic wil zo snel mogelijk weer aan de slag. "Als je me vraagt wanneer ik weer kan spelen zeg ik: vorige week tegen NAC. Maar dat is niet realistisch. Net zoals dat het niet reëel is om zondag tegen AZ te spelen. Ik heb nog niet met de groep kunnen trainen. Het is beter om me op het bekerduel van komende woensdag tegen NEC te richten."

"Uiteindelijk hoop je altijd weer sterker terug te komen, dan voor je geblesseerd raakte. Zeker na al het werk tijdens de revalidatie. Het is niet gemakkelijk, maar je moet sterk zijn. Vooral in je hoofd."

Nadat Pantelic geblesseerd raakte reisde hij meteen af naar zijn geboorteland om zich te laten helpen door 'placenta-dokter' Mariana Kovacevic. "Ook nu begon mijn revalidatie bij haar. Vanuit Portugal ben ik eerst een paar dagen naar Servië gegaan om me daar door haar te laten behandelen. Ze heeft me erg geholpen. Vervolgens ben ik nu alweer een volle week bij Ajax aan het revalideren.”

"Natuurlijk is ze geen tovenaar, maar haar behandelingen werken. De resultaten zijn adembenemend. Het is een kwestie van tijd voor alle clubs en spelers haar zullen kennen. Nu zijn het slechts enkele spelers, onder wie ik, die hun ervaringen doorvertellen. Het heeft daarom tijd nodig. Over een jaar of twee zal ze wellicht heel beroemd zijn.”