Klien ziet nog kansen in F1

Jan Willem (WEST)

Christian Klien ziet nog wel kansen om dit jaar in Bahrein aan de start te staan van het nieuwe Formule 1-seizoen. De 26-jarige Oostenrijker weet wel dat er niet veel zitjes meer zijn. Alleen bij Campos Meta, US F1, Renault en Scuderia Toro Rosso zijn nog stoeltjes beschikbaar.

Klien was de afgelopen twee jaar test en reserve rijder bij BMW en hoopte op een stoel bij  Sauber. Teambaas Peter Sauber koos echter voor de ervaren Spanjaard Pedro de la Rosa. "Ik was me ervan bewust dat mijn grootste concurrent voor een stoeltje Pedro de la Rosa was. Het feit dat het zo lang heeft geduurd voordat het besluit werd genomen laat zien dat het geen makkelijke keuze is geweest", zegt Klien.

"Met twee teams ben ik momenteel serieus in onderhandeling", gaat Klien verder, "Het doel is racen. Met al die testrestricties is het werk van testcoureur niet zo aantrekkelijk als voorheen, maar je moet deze optie serieus overwegen. Vorig seizoen werden niet minder dan vijf reservecoureurs opgeroepen om de plaats in te nemen van een vaste rijder".