Timmer: "Het gaat elke dag beter"

Peterselieman

Schaatster Marianne Timmer lijkt op weg naar een wonderbaarlijk herstel. De rijdster uit de Control-ploeg brak half november bij wereldbekerwedstrijden in Heerenveen haar enkel toen Jing Yu haar onderuitgleed. Nog voor de kerst stond Timmer weer op het ijs en nu het AKT2 dichterbij komt lijkt de Sappemeerse de strijd met de concurrentes aan te kunnen.

"Het is een race tegen de klok, maar het gaat elke dag beter," zei Timmer in Collalbo tegen de NOS. De sprintster staat al enkele weken op het ijs en hoewel het langzaam beter gaat heeft ze nog wat angst voor de bochten. Vrijdag moet Timmer er op het AKT2 al staan. "Een OKT3 was beter voor mij geweest. Ik moet mijn grenzen opzoeken, maar er zit vooruitgang in. Het is toch een beetje een traumatische ervaring geweest. Daar moet ik dus nog aan werken. Ik ga gewoon zo door en heb nog een week."

"Ik begin met de 500 meter en gelukkig zit er twee dagen tussen die afstand en de 1.000 meter. Eerst maar eens zien hoe de 500 meter gaat," meldde Timmer, die van tegenvallende resultaten niets wil weten. "Dan geef ik zeker niet op. Dan hoop ik twee dagen later weer wat beter te zijn op de 1.000."