Spijkerman wil meer Ajax-spelers overhevelen naar Haarlem

Olga Kroeders

HFC Haarlem wil optimaal gebruik maken van het samenwerkingsverband met Ajax. Trainer Hennie Spijkerman hoop dat hij de selectie kan uitbreiden met nog meer spelers van de Amsterdamse club.

Sergio Padt, Timothy van der Meulen en Javier Martina werden reeds aan de selectie van Haarlem toegevoegd en er staan nog meer Ajax-spelers op de nominatie om tijdelijk richting de Jupiler League-club te verkassen. RTV Noord-Holland meldt dat Spijkerman snel meer Ajacieden bij de selectie wil halen.

Het eerdergenoemde drietal kan volgende week vrijdag uitkomen in het duel tegen Excelsior. Ook Nathaniel Will en Tom Overtoom maken waarschijnlijk nog de overstap richting Haarlem. "Het is kort dag en er zijn nog veel vraagtekens. Iedere wedstrijd die we spelen, is er één en we hebben een behoorlijk gat te dichten", weet Spijkerman tegenover het Noord-Hollandse medium.

Of Haarlem nog toekomst heeft blijft echter de vraag. De club vroeg onlangs uitstel van betaling aan, daar Haarlem niet meer aan de financiële verplichtingen kan voldoen. De hekkensluiter van de Jupiler League liet afgelopen maandag weten dat het 'ettelijke tonnen' tekort komt. De KNVB buigt zich volgende week over het al dan niet intrekken van de licentie.